Gutyán Attila
Koreográfus, tánctanár

 BEVEZETŐ A HIP-HOP TÁNCBA
A hip-hop tánc szinte mindenhol hódit, de leginkább a fiatalok között. Csak némi hajlékonyságot, fizikai erőnlétet és ritmusérzéket igényel, hogy kiváló edzéssé tegyük. Természetesen nagyon jó közösségi tevékenység, ami a 1980-as években vált népszerűvé. Manapság a hip-hop még inkább népszerű, mint amikor kezdődött, ami főként a dinamizmusának, sokszínűségének és a médiának köszönhető.
 
 
Hogyha szeretnél hip-hop táncot tanulni, van néhány dolog, amit tudnod kell a táncról, és hogy hogyan kezd el tanulni. Először is használd ki a média adta lehetőségeket. A hip-hop táncot bárhol lehet látni a TV-ben, klippekben, különböző show-kban. Beszerezhetsz, letölthetsz tanító DVD-ket, vagy nézhetsz online videókat, de legcélszerűbb beiratkoznod egy hip-hop tánciskolába.
Az egyik legnagyszerűbb dolog a hip-hop tánctanulással kapcsolatban, hogy a lépések nagyon egyszerűek, csupán annyi kell hozzá, hogy legyél kitartó, szánj rá időt minden héten, gyakoroljál minél többet. Emlékezz rá: a gyakorlás és a fegyelem nagyon fontos, bármit is akarjunk elsajátítani, de ugyan akkor élveznünk is kell a dolgot. A hip-hop tánc élvezetes, végül is nem házimunka :-).
 
 
Ez klassz lehetőség akkor is, ha különleges, érdekes, akár szokatlan testedzést keresel. Ha nincs időd konditerembe járni, vagy ha alacsonyabb költségvetéssel dolgozol, vagy csak nem szereted mindig ugyan azt csinálni, a hip-hop tánc egy kiváló mód, hogy formában tartsd a testedet. Szórakoztató és lelkesítő, energikus és vidám. Lehetőséget ad arra, hogy kifejezd magad, ahogyan szeretnéd. Kiváló önbizalom növelő, javítja az önértéke-
lésedet. Sőt még a barátaidat is lázba hozhatja. Felvillanyozhatsz egy partit, kerülhetsz a figyelem középpontjába egy klubban, vagy ha ez nem fekszik neked, legalább jól szórakozol, kondiban tartod a testedet, és nyugodtan gyakorolhatsz otthon is.

Ha ezek után a hip-hop tánctanulás jó bulinak tűnik, adj neki egy esélyt!
Próbáld ki! »

 

Miskolcon egy kisbolt melleti téren tömegek jutottak üdvösségre és adtak hálát Istennek amiért megyógyította őket és együtt dicsértük Őt.
 
A táncos tesókkal az Újpestközponti metróaluljáróban táncoltunk és Isten megérintette sokak szívét...
 
A Blaha Lujza téren hírdettük a Feltá-madt Úr Jézust. Sokan csak döbbenten néztek... De voltak akik velünk táncoltak.
 
Több alkalommal szerepeltünk a TV2 műsoraiban. Sőt, egy alkalommal nálunk készítettek felvételt a táncpróbánkról.
 
 
 
Design by Akos Halasy, 2010
 
Krisztus Szeretete Egyház Mennyország Klub info@mennyorszagklub.hu